Meyer Tanks
De nieuwe website is online. Er is een zelfgemaakt Content Management Systeem ontworpen, waardoor het zelfs voor een onervaren beheerder met geen kennis van html makkelijk wordt om nieuwe foto's te plaatsen en in dit geval informatie over tanks en drogers te plaatsen. De eigenaar kan zonder tussenkomst van een webdesigner zijn eigen site zelf beheren. In dit geval bespaart de eigenaar naar verwachting minstens 400 euro per jaar. In dit CMS kan de eigenaar ook de statistieken bekijken en zien waar zijn klanten naar kijken. De eigenaar kan zo zelfstandig zien waar vraag naar is.

Open Monumentendag Sudwest Fryslan
Dit is een website voor de open monumentendag van 12 september voor de gemeente Sudwest Fryslan. De website is gemaakt in opdracht van het comite open monumentendag Sudwest Fryslan van de gemeente Sudwest Fryslan. Er is een zelfgemaakt Content Management Systeem ontworpen, waardoor het zelfs voor een onervaren beheerder makkelijk wordt om nieuwe foto's, monumenten en activiteiten te plaatsen. De beheerder kan zonder tussenkomst van een webdesigner zijn eigen site zelf beheren.

Iter Solutions
Dit is een website voor een zorgboerderij nabij Harlingen.

N. E. Vertaalbureau
Dit is een website voor een zelfstandig Vertaalster Nederlands-Engels.

Fryske Rymwurden
Dit is een website waar de bezoeker kan zoeken naar Friese woorden die rijmen. Het is handig voor mensen die een Fries gedicht willen schrijven, bijvoorbeeld voor Sinterklaas of Valentijnsdag.

De zoekfunctie voor deze website is door mij gemaakt in opdracht van een bedrijf genaamd Suskenko gevestigd te Grou, welke onder andere de website hallofryslan opereert. Aanvankelijk was deze opdracht uitbesteed aan een andere programmeur, maar deze wist de problemen niet op te lossen. Nadat ik telefonisch contact had genomen met Suskenko, heb ik de opdracht overgenomen. Er waren in feite drie problemen. Het eerste probleem was dat de zoekfunctie niet goed werkte. Zo gaf de functie woorden weer, die niet dienden opgezocht te worden uit de database. Het tweede probleem was dat het zoeken soms te lang duurde. Dit tweede probleem werd veroorzaakt door wat sql programmeurs een Gordiaanse Knoop noemen. Het derde probleem, zo bleek later, was, dat de database met woorden vervuild was. Er zaten bijvoorbeeld dubbele woorden in en tabs die het selecteren lastig maakte of een query soms geheel onmogelijk maakte. In de database zaten 426.500 woorden. Door logisch nadenken en door met enkele inventieve en praktische oplossingen te komen voor deze problemen, heb ik de functie weten te bouwen binnen acht dagen.

Murks Slagerij
Dit is een website voor een slager in Wommels en werd beheerd tot januari 2015.

Mulder Creations
De website is gemaakt in samenwerking met een grafisch vormgever en vakfotograaf en werd nadien beheerd door een kennis van hem.

English on the Job
Een website voor een onderneming met cursussen zakelijk Engels voor ondernemers in de import en export. De site is onderhouden tot februari 2015.

Jenny Protzman
Op deze website met aanvankelijk alleen html pagina's zijn onder andere de adresgegevens gewijzigd en is er een imagemap aangemaakt.

Foto Friesland
Op deze wordpress website is in september 2013 door mij een betalingsportal met iDEAL geinstalleerd en zijn er enkele bestelformulieren aangemaakt.

Onderwijs doe je samen
Dit is een website met een rekenprogramma voor leerlingen in het basisonderwijs. Geproduceeerd in november 2014 in opdracht voor een pedagoog gevestigd te Sneek.

Molens
In deze website zijn door mij diverse aanpassingen gemaakt. Het is een groot archief met ongeveer 20.000 objecten. De site bestaat al sinds 2006 en krijgt iedere maand meer dan 4000 bezoekers.

Just Trucks
Dit gebruikt eenzelfde CMS als de molens site.

Stedelijk Muziekkorps Sneek
Deze website is verhuist naar een andere webhost in 2012. Door de verhuizing kon het muziekkorps zo'n 150 euro per jaar besparen. Ik heb een Content Management Systeem op maat gemaakt voor het muziekkorps. Er is een gastenboek, forum en nieuws pagina aan de website toegevoegd. De site is onderhouden tot november 2015.

Uniastate
Deze website bestond al sinds 2006. Ik heb het beheer overgenomen in februari 2011 tot en met april 2013. De website was bij aanvang een gewone statische website en niet interactief. Ik heb toen onder andere een gastenboek en agenda aan de website toegevoegd en ook de opmaak verbeterd. Ook heb ik er voor gezorgd dat de website verhuisde naar een goedkopere en betere webhost. Die verhuizing heeft de stichting minstens 75 euro per jaar bespaard.

Stoej
Deze wordpress website wordt door een lid van de vereniging beheerd. Ik heb voor deze vereniging het domein verhuist naar een andere webhost. Met de verhuizing heeft de vereniging zo'n 55 euro per jaar bespaard. Voor de verhuizing moest de sql connectie aangepast worden en is er door mij ook een nieuw email account aangemaakt. Tevens heb ik een captcha plugin geinstalleerd in de bestaande wordpress website. Captcha is bedoeld om spambots tegen te houden, zodat er geen spam geplaatst kan worden op de website. Bij aanvang bleek dat de database honderden spam berichten bewaarde. Ook deze spam heb ik voor stoej verwijderd. Hetgeen het aanzicht van de website aanzienlijk verbeterde.

Muziek uit de Oude Doos
Dit is een website met een html frame. Deze website heeft naast de gebruikelijke gastenboek en introductie pagina, ook een thema pagina waar een willekeurig lied afgespeeld kan worden door te klikken op een thema.

Basisscholen

St. Mattheusschool in Joure
Ik heb het beheer van deze website overgenomen in oktober 2012 tot en met augustus 2014. Deze basisschool maakte gebruik van mijn een eigen ontwikkelt Content Management Systeem. Met dit CMS kunnen de directrice en de leraren op een eenvoudige manier zelf de tekst op de pagina's aanpassen, foto's uploaden en nieuwsberichten toevoegen.

O.B.S. It Pertoer in Weidum
Ik heb het beheer van deze website overgenomen in april 2013. Voor deze basisschool is het eigen school Content Management Systeem geinstalleerd.

Online Games

Roma
Dit is mijn eigen website met mijn tweede online spel. Het spel is zeer groot en uitgebreid en is nog in de maak. Dit spel en mijn eerste online spel geeft een redelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is met php en sql. Zo wordt er intensief gebruik gemaakt van sql tabellen.

Shugo
Dit is mijn eerste online spel. Het spel is door de jaren heen inmiddels al meerdere malen herzien van het origineel en aanpassingen vinden vaak plaats bij aanvang van een nieuwe ronde. Enkele pagina's op de oude versie van deze website geven een goed beeld van hetgeen haalbaar is met svg.